Home Najave događaja Sabor frulaša u Grljanu 5. i 6. avgusta
devojka na fruli Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Sabor frulaša u Grljanu 5. i 6. avgusta

U Grljanu će 5. i 6. avgusta biti održan 37. Sabor frulaša, jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji, na kojoj učestvuju takmičari na tradicionalnim narodnim duvačkim instrumentima kao što su frula, okarina, duduk, cevara, gajde, kaval, dvojnice , diple, klanet, u dve kategorije: do 16 godina i od 16 godina.
Najbolji takmičar u starijoj kategoriji poneće „Majstorsko pismo“, a u obe kategorije biraće se najbolji na pojedinačnom tradicionalnom duvačkom instrumentu.
Odluke će donositi tročlani žiri u sastavu: Zoran Katić, etnokoreolog, Aleksandra Todorović Rašković, etnomuzikolog i Vitomir Stanojević, poznati frulaš.
Takmičarski program, uz revijalni nastup GFA „ZO-RA“ iz Zaječara, KUD-ova „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora i „Zoran Gajić“ iz Rgotine, kao i pevača iz Grljana Ljubinka Todorovića, predviđen je u subotu 6. avgusta.
U petak 5. avgusta, tokom predfestivalske večeri, nastupiće KUD-ovi iz Vražogrnca, Halova, Zvezdana, Gradskova, Koprivnice i Gamzigrada.
Početak programa obe večeri je u 20 časova.
Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Grljan, a pokrovitelj je grad Zaječar.

The event is finished.

Datum

05 - 06 avg 2022
Expired!

Vreme

Ceo dan

Lokacija

Grljan
Grljan
Kategorije

Organizator

Narodno pozorište Timočke krajine - Centar za kulturu "Zoran Radmilović" Zaječar

Ostali organizatori

MZ Grljan

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime