Bogojavljenje: Plivanje za Časni krst u Zaječaru uz kovid sertifikat

243
0
Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Zaječaru 2018. godine ; Foto: YouTube screenshot

Bogojavljensko plivanje za Časni krst na Timoku kod Popove plaže biće organizovano 19. januara a svi učesnici će morati da imaju kovid sertifikat.

Svetkovanje Bogojavljenja počinje u 08,00 sati liturgijom u Sabornoj crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru, a nakon velikog vodoosvećenja u porti crkve nastavlja se u 11,00 sati litijom centralnim zaječarskim ulicama od Saborne crkve kroz centar Zaječara do Popove plaže gde u 11,30 počinje Bogojavljenska trka, objavljeno je na sajtu grada.

Prijavljivanje plivača je u Gradskoj upravi Zaječar do 18. januara 2022. godine do 12,00 časova. Testiranje na kovid-19 biće obavljeno istog dana od 14,00 časova u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru. Za potrebe testiranja potrebno je sa sobom poneti lični dokument koji sadrži JMBG broj (lična karta, pasoš).

Pravo učešća imaju punoletne osobe. Takmičiće se svi prijavljeni plivači koji dobiju potvrdu lekara o psiho-fizičkoj spremnosti.

Elektronsku prijavu za učešće možete popuniti na sajtu Grada Zaječara www.zajecar.info.

​Plivanje za Časni krst biće organizovano samo za plivače, sveštena lica i učesnike litije na otvorenom prostoru na Popovoj plaži u Zaječaru, a svi učesnici dužni su da poštuju propisane epidemiološke mere.

​Zabranjeno je prisustvo publike u blizini bine, kao i na samoj obali Crnog Timoka, gde se održava svečano plivanje.

IZVORTIMOK PRESS
Prethodni tekstDo 1.800.000 dinara podrške organizacijama civilnog društva za sprovođenje zelenih ideja
Sledeći tekstU Boru uhapšen dvadesetjednogodišnjak zbog ugrožavanja sigurnosti