Naslovna Društvo Čestitke povodom Dana Vojske Srbije

Čestitke povodom Dana Vojske Srbije

211
0
Vojska, zastava Srbije
Foto: Vojska Srbije
Vreme čitanja:2 Minuta, 24 Sekundi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije. U čestitki se kaže:

”Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

U znak sećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik – Dan Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci.

Bez obzira na teške uslove i okolnosti, naša vojska je kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju.

U prethodnoj godini, usled pandemije korona virusa, vaši pripadnici uložili su mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspeli i zbog čega vam posebno zahvaljujem.

Snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države i upravo zbog toga su ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti vaših jedinica koje smo ove godine započeli, tek prvi korak u toj misiji.

Uveren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”

Pripadnicima Vojske Srbije čestitku je uputio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović:

„Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

Na hrišćanski praznik Cveti, 23. aprila 1815. godine podignut je Drugi srpski ustanak. Danas proslavljamo više od dva veka od kada su naši preci pokazali i dokazali da Srbiju niko i ništa ne može slomiti.

I u godini za nama, pokazali ste da dostojno koračate stazama naših predaka i časno nosite vojničku uniformu. Bezuslovna ljubav prema otadžbini, nesebična predanost, vrhunska obučenost i marljivi rad vaše su osobine zbog kojih zaslužujete svako divljenje i poštovanje.

Suočili ste se i sa epidemijom COVID-19 odvažno i srčano, baš kao i sa elementarnim nepogodama i drugim nepredviđenim situacijama pre, i još jednom dokazali da za vas ne postoji prepreka u vašoj nameri da pomognete svom narodu. Neprijatelj je ovog puta bio drugačiji, ali vas to nije sprečilo da, kao i uvek, budete na pravom mestu i u pravo vreme, svuda gde je situacija najteža i gde ste najpotrebniji svom narodu.

Zato će država na čelu sa predsednikom i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem nastaviti da investira u vas i u opremanje i modernizaciju Vojske Srbije i u poboljšanje životnog standarda vas i vaših porodica.

Vi svojom hrabrošću i predanim radom činite Srbiju bezbednom i sigurnom zemljom. Štitite je od svakog zla i činite je stabilnim i prosperitetnim mestom za život svih građana.

Ponosan što sam deo sistema koji čine tako izuzetni ljudi, čestitam vam praznik uz želju da nastavimo da gradimo bolju budućnost i još lepšu Srbiju za našu decu“, navodi se u čestitki.

IZVORVlada RS
Prethodni tekstRARIS: Dan poslovnih informacija u Knjaževcu
Sledeći tekstKorona u Srbiji: Preminula 34 pacijenta, 2.384 novozaraženih