Članovi zaječarskog Dečijeg centra na Festivalu nauke na Beogradskom sajmu

145
0

Zaječarski „Dečiji centar“, u okviru projekta “Ženski potpis“, naredna tri dana boravi u Beogradu. Srednjoškolci Gimnazije, Ekonomsko – trgovinske i Tehničke škole, biće gosti Centra za promociju nauke, a zatim će posetiti Institut Servantes, u kome je Centar za promociju nauke organizovao manifestaciju pod nazivom „Art+Science:Makers“, koja predstavlja skup izložbi, predavanja, radionica i prezentacija.

Cilj manifestacije je predstavljanje projekata koji spajaju nauku i umetnosti kroz upotrebu savremenih tehnologija.

U toku vikenda mladi iz Dečijeg centra biće aktivni učesnici Festivala nauke na Beogradskom sajmu, gde će prezentovati dosadašnje rezultate.

Kroz projekat “Ženski potpis“ drugu godinu zaredom “Dečiji centar“ promoviše žene u nauci, uz podršku “EIŽ“ iz Omiša. Nakon snimljenog dugometražnog filma, izrađen je sajt, realizovan kurs 2D animacija, organizovano je gostovanje pet naučnica i realizovana obuka za Wikipediju. Dizajnirano je 18 plakata sa likovima naučnica.

„Njihovi likovi će se naći i na 1000 razglednica, koje ćemo uz prigodne poruke, poslati Zavodu za unapređenje vaspitanja i obrazovanja, Koordinacionom telu Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije“, kažu u Dečijem centru.