Dijaspora za Prahovo

238
0
Prahovo podela paketa
Foto: negotin.rs

U Prahovu je danas podeljeno oko trideset paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno-ugroženim i porodicama slabijeg matrijalnog stanja. Ovu humanitarnu akciju pokrenuli su meštani Prahova koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu u saradnji sa Moto klubom „Free Rider“ i Mesnom zajednicom Prahovo.

Podeli paketa prisustvovao je Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine Negotin.

Foto: negotin.rs

„Današnja akcija pomoći porodicama koje su ugrožene i slabijeg materijalnog stanja u Prahovu sprovodi se zahvaljujući meštanima koji se nalaze na privremenom radu radu u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Švedskoj, članovima Moto kuluba „Free Rider“ i Mesnoj zajednici . Prikupljena finansijska sredstva uplaćena su na račune moto kluba i mesne zajednice i zahvaljujući njihovoj pomoći obezbeđeni su paketi koji će im, u ovim teškim vremenima, sigurno dobro doći. Želim da se zahvalim u ime svih meštana Prahova, posebno socijalno- ugroženih porodica našim ljudima iz inostranstva a posebno članovima Moto klubu „Free Rider“ koji će danas podeliti pakete a koji kao volonteri Štaba za vanredne situacije opštine Negotin već tri nedelje pomažu ne samo meštanima Prahova već i Samarinovca i Negotina.“ – rekao je ovom prilikom Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine Negotin.

Gugić je najavio slične akcije u Radujevcu i Urovici i pozvao ostale koji mogu i žele da pomognu koliko mogu.

Foto: negotin.rs

Članovi Moto kluba „Free Rider“ svoju humanost pokazali su više puta od svog formiranja, organizujući razne humanitarne akcije. Među prvima su postali volonteri Štaba za vanredne situacije koji svakodnevno pomažu osobama starijim od 65 godina u Prahovu, Samarinovcu i Negotinu kao i meštanima koji se nalaze u izolaciji s obzirom da su se vratili iz inostranstva.

Foto: negotin.rs

Nova humanitarna akcija i pomoć iz inostranstva za meštane Prahova najavljena je za desetak dana.