Do subote sunčano i lepo vreme, za vikend zahlađenje

Narednih dana u Srbiji pretežno sunčano vreme. Ostajemo pod uticajem polja povišenog vazdušnog pritiska i toplog vazduha sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti do subote. U noći između subote i nedelje očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima i grmljavinom pa će od nedelje biti promenljivo oblačno i malo svežije.

97
0
sunčano vreme
Foto ilustracija: Pixabay
Prognoza vremena

Sreda, 19. septembar: Ujutru ponegde po kotlinama i visoravnima kratkotrajna magla, tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren. Najniža temperatura od 8 do 17, a najviša od 27 do 30 stepeni.

Četvrtak20. septembar: Ujutru ponegde po kotlinama i visoravnima kratkotrajna magla, tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 9 do 17, a najviša od 27 do 30 stepeni.

Petak, 21. septembar: Ujutru ponegde po kotlinama i visoravnima kratkotrajna magla, tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 9 do 17, a najviša od 28 do 31 stepeni.

Biometeorološka  prognoza

Očekivane biometeorološke prilike uticaće povoljno na većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Preporučuje se uzimanje redovne terapije, umerena aktivnost i slojevito oblačenje u skladu sa dnevnim temperaturama. Izvestan oprez savetuje se asmatičarima. Povećanja pažnja preporučuje se učesnicima u saobraćaju.

IZVORRHMZ
Prethodni tekstPočinje “Kup Grada Zaječara” na Popovoj plaži
Sledeći tekstSećanje na Duška Trifunovića uz njegove hitove u zaječarskoj biblioteci