DUALNI MODEL OBRAZOVANJA: Poziv za poslodavce iz Timočke krajine – PRIКLJUČITE SE!

2379
0
Mladi, komjuter, posao
Foto ilustracija: Pixabay

Od 14. oktobra svi zainteresovani poslodavci koji žele da se uključe u dualni model obrazovanja za narednu školsku godinu mogu podneti prijavu putem veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/.

Proces prijavljivanja poslodavaca obuhvata tri jednostavna koraka i ne oduzima puno vremena.

Od sledeće, školske 2023/2024. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći ukupno 71 obrazovni profil iz različitih područja rada, među kojima je 6 novih: elektrotehničar energetike, tehničar dizajna grafike, tehničar drumskog saobraćaja, nautički tehničar-rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar.

Prijave poslodavaca su otvorene do 30. novembra 2022. godine.

Prilikom prijavljivanja, osim kreiranja profila kompanije, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede koji PКS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Кonačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće MPNTR objavljivanjem Кonkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2023. godine.