Humanitarni bazar za malog Bogdana u nedelju, 6. septembra

169
0
Humanitarni bazar za Bodana

„Dođi, kupi, pomozi“ humanitarni bazar za malog Bogdana

U nedelju 6. septembra na Trgu oslobođenja u Zaječaru biće održan humanitarni bazar pod nazivom „Dođi, kupi, pomozi“.

Sredstva od prodaje i donacija na bazaru prikupljaju se za petogodišnjeg Bogdana Gicovića iz Zaječara koji boluje od tumora u maloj karlici tzv rabdomiosarkoma i koji je trenutno na lečenju u Španiji.

Bogdan Gicović, foto: Privatna arhiva/Saša Laudanović

Bogdanovo lečenje će trajati od 3 do 6 meseci na klinici „SJD“ u Barseloni. Sredstva za lečenje su prikupljena ali nedostaje novac za život i boravak u inostranstvu dok traje lečenje.

Za nama su jako teške 2 godine Bogdanove borbe za život. Bogdan je prošao kroz 52 nedelje hemoterapije, 28 dana zračenja kao i delimične operacije tumorske mase. Tačnije od 18.07.2018. Njegova borba se nastavlja, gde je on mnogo jači i sa velikom željom da ovo sve bude iza njega. Ovoga puta ima ponovo šansu da hoda, uz pomoć longeta koje mora da nosi narednih godinu dana. Novac koji se sakuplja je za troškove života, za hranu, lekove, pelene, usluge prevodilaca, prevoz od kuće do bolnice i nazad i svakodnevne potrebe u Barseloni. Troškovi su jako veliki tamo i sve je jako skupo.“ – kaže Bogdanov otac Saša Laudanović.

Budite kupci i prodavci

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se priključe humanitarnoj akciji tako što će napraviti neke slatkiše ili slaniše koji će se prodavati posetiocima bazara koji će plaćati tako što će ubacivati novac u kutiju za priloge. Osim hrane, ukoliko imate igračke koje su vaši mališani prerasli ili im nisu više zanimljive, ponesite i njih, poručuju organizatori.

Posetioce i decu na humanitarnom bazaru animiraće klovn, maskote iz omiljenih crtaća a biće postavljen i dvorac za igru.

Bazar će biti održan u nedelju, 6. septembra na Trgu oslobodjenja u Zaječaru od 16,30 do 19,30.

Ukoliko želite da kontaktirate organizatora humanitarne akcije kako bi se priključili bazaru možete to učiniti na telefon +381695533564.

Sredstva za pomoć malom Bogdanu mogu se uplatiti i preko sledećih računa:

  • Dinarski račun  265-0000005399899-86
  • Devizni račun

SWIFT Code: RZBSRSBG

Raiffeisen Bank AD, Beograd, RS

IBAN: RS35265090000000007341

Bogdan Gicović, Plitvička 2, Zaječar, RS

  • PAYPAL

Marina Gicović  +381611929934

laudanovic.marina@gmail.com