Naslovna Društvo Knjaževac: Raspisan konkurs za dodelu novčane pomoći učenicima i studentima

Knjaževac: Raspisan konkurs za dodelu novčane pomoći učenicima i studentima

Novčana pomoć namenja je učenicima srednjih škola i studentima osnovnih akademskih studija.

17
Foto: www.timokpress.rs

Opština Knjaževac raspisala je konkurs za dodelu novčane pomoći talentovanim učenicima i studentima za školsku 2018/2019. godinu. Novčana pomoć namenja je učenicima srednjih škola i studentima osnovnih akademskih studija.

Pravo na pomoć imaju srednjoškolci koji su ostvarili odličan uspeh, u prethodnoj školskoj godini. Jedan od uslova je i da su zauzeli jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim takmičenjima.

Mogu konkurisati i studenti sa prosečnom ocenom najmanje 8,00. Takođe, uslov je da nisu obnavljali godinu i imaju najviše dva zaostala ispita iz prethodne godine.

Pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti učenici i studenti akreditovanih škola i fakulteta u Srbiji.

Svi koji konkurišu moraju imati prebivalište na teritoriji opštine Knjaževac, odnosno boravište, ukoliko su u pitanju izbegla i interno raseljena lica.

Učenici i studenti koji već koriste studentske stipendije, ili kredite Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nemaju pravo na novčanu pomoć.

Pomoć za studente iznosi mesečno 5.000, a za učenike 2.500 dinara. Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se na pisarnici opštine Knjaževac do 21. decembra 2018.

Konkurs je objavljen na zvaničnoj internet stranici opštine Knjaževac www.knjazevac.rs, gde se zainteresovani mogu upoznati sa kriterijumima za ostvarivanje prava i dokumentacijom koja se podnosi za dodelu novčane pomoći.

- mesto za reklamu -
IZVORknjazevac.rs