Naslovna Društvo Knjaževac: Raspisan konkurs za najbolja književna ostvarenja osnovaca

Knjaževac: Raspisan konkurs za najbolja književna ostvarenja osnovaca

8

„Pismo veterinaru“ tema je ovogodišnjeg konkursa koji su raspisali Narodna biblioteka „Njegoš“ iz Knjaževca i Bibi Slikovčica. Radi se o literarnom konkursu za najbolja književna dela učenika osnovnih škola.

Tema konkursa inspirisana je istoimenim naslovom pesme Branka Stevanovića, čijem stvaralaštvu je i posvećena Manifestacija „Čarobne police Bibi Slikovčice“ 2018.

Pravo učešća na konkursu imaju svi osnovci opštine Knjaževac. Zainteresovani đaci mogu učestvovati u četiri kategorije: poezija za učenike od II do IV razreda, poezija za učenike od V do VIII razreda, kratka proza za učenike od II do IV razreda i kratka proza za učenike od V do VIII razreda.

Radovi se mogu slati do 15. septembra 2018. godine, lično ili na adresu: Narodna biblioteka „Njegoš“, Branka Radičevića 1, 19350 Knjaževac.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu i fejsbuk stranici Narodne biblioteke „Njegoš“ u Knjaževcu, najkasnije 20. septembra 2018. godine.

Oni učenici, čiji radovi budu izabrani kao najbolji, učestvovaće na radionicama kreativnog pisanja i imaće priliku da se druže sa majstorom poezije i proze – Brankom Stevanovićem. Takođe, najuspešniji radovi biće štampani u Bibinoj čarobnoj knjizi, u novembru 2018. godine. O mestu i terminima kreativnih radionica, đaci će biti naknadno obavešteni.

- mesto za reklamu -
PREKONarodna biblioteka "Njegoš"