Kompanija „Heineken Srbija“ donirala 12 miliona dinara za respiratore

123
0
Kompanija „Heineken Srbija “ donirala 12 miliona dinara za respiratore
Nikos Zois, direktor kompanije „Heineken Srbija" i Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, foto: www.srbija.gov.rs

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa Nikosom Zoisom, direktorom kompanije „Heineken Srbija“, koja se obratila Ministarstvu sa željom da donira 12 miliona dinara za nabavku respiratora.

Đorđević je rekao da država čini sve da zaštiti svoje građane, pruži im neophodnu negu i sačuva njihove živote, ali i da je svaka donacija i pomoć od velikog značaja za čitavu zemlju.

Veoma sam ponosan na to što u Srbiji imamo društveno odgovorne kompanije koje posluju dobro i brinu o svojim ljudima i zajednici. Uz ovakvu pomoć siguran sam da ćemo mnogo lakše i brže izaći iz ovog perioda, naglasio je ministar.

On je, u ime Vlade Srbije, izrazio zahvalnost na ovoj donaciji, i istakao da se nada da će i druge kompanije slediti ovaj primer i time pomoći našoj zemlji i građanima.

Zois je rekao da ta kompanija saoseća sa svima koji su pogođeni ovom bolešću i da je upravo zato odlučila da donira sredstva za dodatne respiratore u bolnicama.