Manifestaciju „Krajinska berba“ na Rogljevačkim pivnicama obeležiće bogat program

87
0
ilustracija/pixabay.com

Manifestacija „Krajinska berba“ biće upriličena u subotu 8. septembra, u popodnevnim satima, bogatim programom na Rogljevačkim pivnicama.

Tradicionalna ceremonija berbe u vinogradima domaćina zakazana je za 15 sati. Sat vremena kasnije, u centru Rogljevačkih pivnica, biće održan kulturno-umetnički program. Kulturno-umetnički program obeležiće nastupi: KUD „Nikola Pašić“ iz Zaječara, KUD „Doina Banatului“ iz Rumunije i Etno grupa „Klasje“ iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Negotinu.

U okviru programa biće predstavljeni i ostali učesnici manifestacije, izlagači na štandovima, pojedinci i udruženja, ali i vlasnici seoskih domaćinstava i podruma vina, koji pozivaju goste da neizostavno dođu na Rogljevačke pivnice i budu deo jedne lepe narodne manifestacije.

Za dobro raspoloženje u večernjim satima pobrinuće se ansambli: „Negotinski kavaljeri“ i Duvački orkestar “Timočani”.

Organizatori manifestacije „Krajinska berba“ su Turistička organizacija opštine Negotin, Udruženje građana „Rogljevačke pivnice“ i Mesna zajednica Rogljevo. Pokrovitelj je Opština Negotin.

Za zainteresovanu publiku, u subotu 8. septembra biće organizovan prevoz do Rogljevačkih pivnica. Polazak je u 14 časova kod Pedagoške akademije u Negotinu. U 21 sat, organizovan je prevoz i povratak u Negotin.