Naslovna Društvo Marko Panić prvi je doplivao do Časnog krsta u Zaječaru

Marko Panić prvi je doplivao do Časnog krsta u Zaječaru

22
Marko Panić, pobednig Bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Zaječaru, Foto: www.timokpress.rs

Marko Panić, pobednik je ovogodišnjeg plivanja za Časni krst u Zaječaru. Plivanje je organizovano na Timoku kod Popove plaže a za Časni krst borila su se 25 plivača i to iz Zaječara, Negotina, Kuršumlije, Kraljeva, Travnika I Tuzle.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Zaječaru, Foto: www.timokpress.rs

Zaječarac, Marko Panić ima 34 godine i instructor je plivanja, a ovo je njegovo drugo učestvovanje u Bogojavljenskom plivanju. Kao instruktor plivanja je u dobroj fizičkoj kondiciji i kaže da se nije specijalno pripremao za ovo takmičenje.

„Voda je hladna, uslovi su takvi kakvi jesu, i ovo je za mene velika pobeda. Pobedio sam samog sebe i ovo je definitivno takmičenje sa samim sobom.“, rekao je Marko.

Prema rečima organizatora najmlađi učesnik u nadmetanju za Časni krst bio je osamnaestogodišnji Nikola Banković iz Zaječara a najstariji četrdesetsedmogodišnji Predrag Vukičević.

Učesnici Bogojavljenskog plivanja u Zaječaru, Foto: www.timokpress.rs

Pre Bogojavljenskog plivanja za Časni krst u jutarnjim satima je u Sabornoj crkvi održana liturgija Svetog Jovana Zlatoustog posle koje je u porti hrama održano veliko vodoosvećenje. Nakon vodoosvećenja svečana litija krenula je od crkve kroz centar grada do Popove plaže gde je održano Bogojavljensko plivanje.

Foto: www.timokpress.rs
- mesto za reklamu -
IZVORTIMOK PRESS