Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen i u Zaječaru

3. decembar - Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

138
0
Radul-begov konak Zaječar - potpisivanje protokola o saradnji Foto: www.timokpress.rs
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom sinoć je u Radul–begovom konaku u Zaječaru organizovana promocija zbornika radova osoba sa invaliditetom „Кnjiževnost na dar“.

Veče je počelo potpisivanjem protokola o saradnji Narodnog pozorišta Timočke Кrajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize i sa Ustanovom  za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.

Potpisivanje protokola o saradnji, Foto: www.timokpress.rs

“Mi imamo dve divne sale jednu u Kotlujevcu jednu ovde, imamo dosta prostora za vas i za sve vaše ideje bićemo otvoreni. Imamo dovoljno prostora i kapaciteta da vašim potrebama izađemo u susret.” – rekao je posle potpisivanja protokola Vladimir Đuričić, upravnik Narodnog pozorišta Timočke Кrajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Protokol o saradnji , Foto: www.timokpress.rs

“Svi znamo da su osobe sa invaliditetom deo našeg društva i moramo da im pomognemo da učestvuju u svim oblastima, kulturnog, društveno, političkog i ekonomskog života. Potpisivanjem ovog protokola  moći ćemo da podignemo kvalitet njihovog života i unapredimo njihov položaj u društvu.” – rekla je direktorka Oblutka, Ana Petković.

Pesničko veče proteklo je u kazivanju stihova članova udruženja ali i poznatih pesnika.

Radul-begov konak Zaječar,„Кnjiževnost na dar, Foto: www.timokpress.rs

„Кnjiževnost na dar“ organizovali su Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Društvo obolelih od cerebralne i dečje paralize i Udruženje za pomoć osobama sa L. Daun sindromom.