Naslovna Društvo Nemačka ambasada u Beogradu ograničila rad sa strankama

Nemačka ambasada u Beogradu ograničila rad sa strankama

41
Nemačka zastava
Foto ilustracija: Karlheinz Pape / Pixabay

Zbog aktuelne situacije sa virusom COVID-19 u Srbiji i povećanja broja zaraženih Ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu ograničila je rad sa strankama i smanjila obim usluga Pravno-konzularnog odeljenja i Odeljenja za vize.

„Zdravstvena zaštita naših klijenata iz Srbije kao i naših zaposlenih od najvećeg je prioriteta za nas u Pravno-konzularnom odeljenju Ambasade. Zbog sve većeg broja novozaraženih u Srbiji, pre svega u Beogradu, bili smo prinuđeni da ponovo smanjimo obim naših usluga i broj slobodnih termina. Novi termini za vize se trenutno dodeljuju samo u pojedinačnim slučajevima, pre svega u cilju spajanja porodice i za lica sa diplomom o završenom stručnom obrazovanju koja je već nostrifikovana u Nemačkoj. Zahtevi za izdavanje pasoša se i dalje obrađuju.“ – poručuju iz ambasade.

Aktuelne informacije za državljane Srbije koji žele da putuju u Nemačku

Iako je Evropska komisija 1. jula donela preporuke za ublažavanje ograničenja putovanja u EU Vlada Nemačke nije ukinula u potpunosti ograničenja putovanja za državljane Srbije. Ona ih je od 2. jula samo ublažila za dugoročne boravke i neodložna poslovna i nužna porodična putovanja (npr. putovanje supružnika/maloletne dece na sahrane i posete maloletne dece svom roditelju koji živi i radi u Nemačkoj).

Za putnike koji iz Srbije dolaze u Nemačku obavezan je kućni karantin u trajanju od 14 dana.

Više informacija u vezi sa ulaskom u Nemačku naći ćete na sajtu: https://belgrad.diplo.de

- mesto za reklamu -
IZVORAmbasada Savezne Republike Nemačke