Naslovna Zaječar Nova mehanizacija za komunalno uređenje Zaječara

Nova mehanizacija za komunalno uređenje Zaječara

32
FOTO: www.timokpress.rs

Javno komunalno preduzeće „Timok-održavanje“ u Zaječaru dobilo je nove mašine, koje će doprineti efikasnijem i bržem uređenju seoskih i gradskih sredina, u okviru delatnosti koje to preduzeće obavlja.

Nabavljena je pumpa za ispumpavanje vode u slučaju poplava, mašina za horizontalno obeležavanje signalizacije i multifunkcionalna mašina.

FOTO: www.timokpress.rs

„Što se tiče zimskog održavanja puteva, multifunkcionalna mašina će biti veoma korisna za otklanjanje snega sa kolovoza, a tokom leta se može koristiti kako bi krčila puteve i sekla šiblje i grane koje se nalazi pored puteva. Drobilica koja će biti povezana sa mašinom za letnje održavanje puta, pretvoriće uklonjene granje i korov u biomasu“, kaže Vice Lalić, direktor JKP „Timok održavanje“ Zaječar.

Vice Lalić, direktor JKP „Timok održavanje“ Zaječar; FOTO: www.timokpress.rs

„Sa ovom mašinom pristigao je samo deo priključaka, a u narednih nedelju dana očekuju se i ostatak priključaka. Multifunkcionalna mašina bila je izložena na sajmu u Bolonji. Ova mašina će ubrzati posao, koji su do sada radili zaposleni u JKP „Timok održavanje“. Od ove godine počinjemo da sakupljamo biomasu, pa ako ove dve toplane na sečku budu sagrađene za grejnu sezonu 2020/2021. godinu, kako to predviđa Kancelarija za ulaganja Vlade Republike Srbije, mi ćemo do tada imati pripremljenu biomasu, zahvaljujući ovoj drobilici. Trudićemo se da kupimo još jednu ovakvu mašinu, kako bi se svi priključci koristili. Tu su priključci za čišćenje snega, a ona vuče posudu u kojoj će se sipati natrijum, a ne so, pa će se sneg i mnogo brže topiti sa ulica. Kupljena je i mašina koja čisti travu, koja je počela da izbija iz popločenih trotoara“, istakao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara; FOTO: www.timokpress.rs

U opremu je uloženo preko 320 hiljada evra iz gradskog budžeta. U narednom periodu radiće se na tome da se raspiše tender za kupovinu kamiona za transport drvne mase i da se nabave još neke neophodne mašine.

FOTO: www.timokpress.rs
- mesto za reklamu -