Nova parkirališta za bicikle u svim zaječarskim osnovnim školama

85
0
Ustupljena fotografija

U svim osnovnim školama u Zaječaru u toku juna meseca Centar za trudnice, roditelje i klince postavio je parkinge za bicikle.

Postavljanje parkinga za bicikle realizovano je u okviru projekta „Vozim, a ne zagađujem“, čiji je cilj popularizacija vožnje bicikla kao najzdravijeg i najboljeg prevoznog sredstva za očuvanje životne sredine. 

Pored postavljanja parkinga za bicikle u osnovnim školama, Centar za trudnice, roditelje i klince organizovao je u junu na Popovoj plaži i zajedničko druženje i vežbanje spretnosti u vožnji bicikla.

Stručnjaci su saglasni da je vožnja bicikla višestruko korisna i zdrava – pomaže napredak krupne motorike kod deteta, razvoj pažnje, ravnoteže, koncentracije, čak i povećava kapacitet pluća. Bicikl se zbog svih pozitivnih motoričkih, zdravstvenih i ekoloških efekata smatra najboljim prevoznim sredstvom.

Takođe, psiholozi naglašavaju da kada dete nauči da vozi ovo prevozno sredsto, njegovo samopouzdanje i osećaj lične vrednosti rastu, jer je ponosno na novostečenu veštinu.

Zato je u svakom smislu blagodat ako dete ima priliku da češće vozi bicikl!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde