Naslovna Društvo Novak i Jelena Đoković donirali milion evra za nabavku respiratora za Srbiju

Novak i Jelena Đoković donirali milion evra za nabavku respiratora za Srbiju

32
Novak i Jelena Đoković
Novak i Jelena Đoković, foto: Novak Djokovic Foundation
Novak i Jelena Đoković doniraće milion evra za nabavku respiratora za Srbiju kako bi pomogli našem narodu u borbi protiv koronavirusa.

„Prethodnih nekoliko dana iskoristili smo za kontakte sa različitim kompanijama iz Kine, i iz Evrope kako bismo razumeli sve mogućnosti koje imamo za nabavku potrebne opreme – respiratora pre svega. Doniraćemo kroz Fondaciju Novak Đoković milion evra za kupovinu respiratora, a naš tim će sve da nadgleda i maksimalno iskontroliše kako ne bi bilo nekih propusta. Time želimo da pružimo doprinos i pomognemo našem narodu i našoj državi u ovim izazovnim vremenima“ – rekao je Novak Đoković na konferenciji za novinare putem Zoom chat-a.

Novak Đoković na 7. kampu prijateljstva „Drugarijada“, foto: Novak Djokovic Foundation

Novak se zahvalio i pozdravio sve medicinske radnike koji brinu o pacijentima i iskazao divljenje za njihov nesebičan i požrtvovan danonoćni rad. Takođe, uputio je poziv svima koji su u prilici da mu se pridruže u akciji prikupljanja pomoći.

Novak i Jelena svaki dan prate vesti iz zemlje i komuniciraju sa timom koji operativno radi u Srbiji.

Jelena Đoković na otvaranju vrtića u selu Ljukovo nadomak Inđije, foto: Novak Djokovic Foundation

„Nismo se oglašavali u proteklom periodu sa nekim konkretnim stavom vezano za ovu situaciju koja je zahvatila ceo svet jer smo uzeli neko vreme da pažljivo sagledamo situaciju, kako sami, tako i sa našim timom Fondacije Novak Đoković. Ono što nam je postalo jasno je da će ovo biti jedan maraton, a ne brzinska trka, i dobro je da pametno i strateški rasporedimo i snagu i resurse kako bi smo izgurali uspešno do kraja. U ovim trenucima najneophodnija je kvalitetna oprema, i to pre svega respiratori koji mogu da spasu život obolelima.“ – rekla je supruga srpskog tenisera Jelena Đoković

Ona je pozvala sve zainteresovane kompanije koje žele da doniraju novac za pomoć i kupovinu aparata i sredstava da to mugu da urade i preko Fondacije Novak Đoković.

Konferencija za novinare organizovana je preko interneta i Zoom chat-a.

My Family’s Donation to Serbian Hospitals

Dear friends, this is a video from the press conference my wife Jelena and I hosted this afternoon to announce that we donated 1 million euros through our Novak Djokovic Foundation to Serbia for the purchase of medical equipment and supplies. We have spent the past several weeks gathering every piece of necessary information on COVID-19 in order to make this informed decision on how my family could make the biggest and best impact on our country. People from the Republic of China have given us tremendous help and support, we cannot thank them enough.I keep receiving calls from all over the world and people want to help but don’t know where or how. We have decided to open an emergency account through NDF where our family money will go and I’m directing any other person that wishes to help to donate there. All the money will go towards the purchase of respirators, medical equipment, and any required supplies like masks.I am fully aware of how much this crisis has impacted everyone on all fronts.. I am touched by the generosity that keeps pouring from across the globe with the intention to give back and help in Serbia. I am very proud to be an athlete in these times, among many greats who have come forward to bring people together at a time when we are apart – to bring hope, community, and inspire others in the same way to use our platforms for good. This is what life is all about – giving.For more information, please visit novakdjokovicfoundation.org. Our team is here to help. Stay positive, we will get through this together 🙏🏼❤️.Much love to all,Novak

Gepostet von Novak Djokovic am Freitag, 27. März 2020
- mesto za reklamu -
IZVORnovakdjokovicfoundation.org