Naslovna Društvo Nove odluke Vlade: Zatvaraju se frizerski saloni, teretane, kladionice…

Nove odluke Vlade: Zatvaraju se frizerski saloni, teretane, kladionice…

32
0
Sednica Vlade RS
Foto: Vlada Rs
Vreme čitanja:1 Minuta, 3 Sekundi

Vlada Srbije donela je nove mere za sprečavanje širenja virusa korona, pa je tako zabranila rad objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, a u takve delatnosti spadaju frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Na današnjoj sednici Vlade doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova. Oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je da za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske.

Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.     

Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa koronavirusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

IZVORVlada RS
Prethodni tekstZaječarac izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Novom Sadu
Sledeći tekstPrognoza vremena za četvrtak 02. mart i naredne dane