Naslovna Društvo Od 17 sati potpuna zabrana kretanja do ponedeljka ujutru

Od 17 sati potpuna zabrana kretanja do ponedeljka ujutru

29
Zaječar, ulica Nikole Pašića
Zaječar, ulica Nikole Pašića, foto: www.timokpress.rs

Vlada Republike Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od danas, a sve u cilju sprečavanja širenja COVID-19.

Za sve građane Republike Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 sati ujutru.

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 sati ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak, u istom periodu – od 4 do 7 sati ujutru.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 sati ujutru, kao i svakoga dana između 23 sata i 1 sat posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

Bitno je napomenuti da bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom.

Vlada Republike Srbije apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bi svi zajedno što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

- mesto za reklamu -
IZVORVlada RS