Naslovna Društvo Odabrani dobavljači vitaminskih paketa za penzionere – Hitna nabavka vredna 9,4 mil...

Odabrani dobavljači vitaminskih paketa za penzionere – Hitna nabavka vredna 9,4 mil EUR

18
Tablete, vitamini
Foto ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zdravlja ugovorilo je nabavku vitaminskog paketa za penzionere vrednu 921,5 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 1,1 milijardu dinara sa PDV-om (oko 7,8, odnosno 9,4 mil EUR), piše portal ekapija.com.

Ugovor je zaključen 15. marta na osnovu pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva, sa grupom ponuđača koju čine: Goodwill Pharma doo Subotica (ovlašćeni član u zajedničkoj ponudi), GMZ Ervamatin doo Beograd, Slaviamed doo Beograd, Par Pak doo Beograd, Pharmanova doo Obrenovac, Esensa doo Beograd, Galenika ad Beograd, V&B doo Subotica i Proton System doo Beograd.

Kako je navedeno u odluci o dodeli ugovora, Ministarstvo zdravlja je 26. februara dostavilo poziv za podnošenje ponuda firmama Ervatim, Max Medica, Slaviamed, Goodwill Pharma i Proton System, nakon čega je podneta jedna gorepomenute grupe ponuđača.

Kriterijum za dodelu ugovara je, kako je istaknuto u odluci, bila najniža ponuđena cena, ali je Komisija za javnu nabavku konstatovala da nije bilo uslova za rangiranje po tom kriterijumu, s obzirom na to da je podneta samo jedna ponuda.

U obrazloženju dodele ugovora bez objavljivanja javnog poziva kao razlog je navedena izuzetna hitnost prouzrokovana događajima koje javni naručilac nije mogao da predvidi i u skladu sa članom 61. stav 1. tačka 2 Zakona o javnim nabavkama.

„Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, po preporukama Kriznog štaba i drugih nadležnih institucija, potrebno je da se u najkraćem roku sprovede javna nabavka vitaminskih paketa, radi prevencije od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2“ – navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Dodaje se da „vitaminski paketi treba da služe za potrebe najugroženijeg sloja stanovništva, kako bi se u što kraćem roku stvorili uslovi za jaku prevenciju od zarazne bolesti COVID-19“.

screenshot instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je na svom Instagram profilu vitaminski paket koji će biti podeljen penzionerima u Srbiji. U video-snimku on je naveo da paket sastoji iz kutije vitamina C, kutije cinka i kutije vitamina D3.

- mesto za reklamu -
IZVOREKAPIJA