Naslovna Društvo Održano predavanje „Web preduzetništvo, samo praksa, ništa doktorat“ u Zaječaru

Održano predavanje „Web preduzetništvo, samo praksa, ništa doktorat“ u Zaječaru

Da li je preduzetništvo na internetu budućnost? Kakva su iskustva drugih koji se time bave? Timočki Omladinski Centar organizovao je predavanje na ovu temu u Zaječaru.

8
Foto: www.timokpress.rs

Timočki Omladinski Centar organizovao je predavanje na temu „Web preduzetništvo, samo praksa, ništa doktorat“, u Prostoru za POMAK u Zaječaru. Cilj predavanja bio je, da svima koji žele da se bave preduzetništvom na internetu, predoče iskustva iz ovog poslovanja.

Na predavanju je govorio bloger i web preduzetnik Miloš Petrović, koji se za ovaj način poslovanja zainteresovao kada je imao 15 godina.

„Kada sam počeo da se zanimam čemu sve služi internet, tada nisam imao mnogo mogućnosti da saznam. Internet je tek počeo da se razvija. Mene je zanimao internet marketing, promocija, a sve to nisam mogao da naučim u školi“, rekao je Petrović.

Miloš Petrović; Foto: www.timokpress.rs

Miloš Petrović je diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka ali je od daljieg nastavka studija odustao, jer se posvetio preduzetništvu i praksi na internetu i time se aktivno bavi od 2010. godine.

„Širok je spektar poslova kojima možete da se bavite preko interneta, od blogova, marketinga, promocije, web dizajna… Bitno je da na početku kada krenete da radite, morate da znate u glavi kom ćete šta ponuditi. Od interneta može poprilično da se zaradi. Na primer, ako je sedište firme u Zaječaru ili Boru, ne mora to da bude neka lokalna priča. Možete svoje usluge i reklame ponuditi stranim firmama, a na taj način možete da zaradite mnogo više. Bitno je znanje engelskog jezika, jer većina blogova i tekstova o poslovanju na internetu je na engleskom. Takođe, jedna od bitnijih stvari je da se stalno usavršavate. U mojoj karijeri dešavali su se padovi i usponi, ali je upornost najbitnija“, ocenjuje Petrović.

Timočki Omladinski Centar za sve zainteresovane, 6. i 7. februara 2019. organizovaće treninge o razvoju „LEAN – metodologije“, o metodama razvoja proizvoda i usluga. Treninzi će biti održani u Prostoru za POMAK, u Zaječaru.

Foto: www.timokpress.rs

K.M.

- mesto za reklamu -
IZVORtimokpress.rs