Naslovna Društvo Održano predavanje „Žene i preduzetništvo“ u Negotinu

Održano predavanje „Žene i preduzetništvo“ u Negotinu

32
FOTO: negotin.rs

Predavanje na temu „Žene i preduzetništvo“ u okviru regionalnog projekta „Unapređenje populacionih politika u Borskom okrugu“ održano je u maloj sali Opštine Negotin. Predavanju su prisustvovali Ivan Veljković i Mladen Bošković, pomoćnici predsednika Opštine Negotin, prenosi negotin.rs.

Opština Negotin jedna je od četiri opštine Borskog upravnog okruga koja je zaključila Ugovor o sufinasiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Projekat predviđa izgradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u ukupnoj vrednosti 14.488.870 dinara, uz učešće ministarstva u iznosu od 11.591.096 dinara i Opštine Negotin u iznosu od 2.897.744, zatim aktivnost „Formiranje i jačanje savetovališta i službi za rad sa ciljnim grupama-opremanje prostora i savetovališta, vrednosti 100.000 dinara u okviru koje je predviđeno opremanje prostora Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom „Duga“ Negotin i seminar pod nazivom „Žene i preduzetništvo“ ukupne vrednosti 120.000 dinara. Obuku namenjenu ženama negotinske opštine sproveli su predavači Nevladine organizacije „Inkluzija danas“ iz Prokuplja.

Država Srbija je u ovoj godini opredelila 500 miliona dinara za mere populacione politike: usklađivanje rada i roditeljstva, edukacija iz oblasti populacione politike i aktiviranje lokalne samouprave, što je veliki pomak u odnosu na 2017. godinu kada je za ove namene utrošeno 130 miliona. U okviru mera populacione politike podržan je veliki broj lokalinih samouprava. Među njima je i Negotin, sa Borom, Kladovom i Majdanpekom u okviru regionalnog projekta za koji je odobreno je skoro 32 miliona. Lokalne samouprave će podržati projekat sa 8 miliona, a ukupna vrednost projekta iznosi 40 miliona dinara.

- mesto za reklamu -
IZVORnegotin.rs