Opština Knjaževac ulaže u mlade kroz stipendije za 283 učenika i studenta

962
0
Marija Jelenković, šef kabineta predsednika opštine Knjaževac
Marija Jelenković, šefica kabineta predsednika opštine Knjaževac, foto: Opština Knjaževac

Opština Knjaževac stipendiraće ove godine čak 283 učenika i studenta za šta je iz opštinske kase izdvojila blizu 10 miliona dinara. Visina stipendija, koje se isplaćuju u 10 mesečnih rata, iznosi 3.250 dinara za učenike i 6.500 dinara za studente.

Za stipendije i učeničke kredite su ove godine mogli da konkurišu izuzetno nadareni učenici i studenti, studenti iz materijalno ugroženih porodica, učenici i studenti iz porodica sa troje, četvoro ili petoro dece, učenici i studenti iz jednoroditeljskih porodica, učenici i studenti bez roditeljskog staranja, učenici i studenti sa invaliditetom i hroničnim bolestima i studenti prve godine studija“, kaže Marija Jelenković, šefica kabineta predsednika opštine.

„Ovo je sigurno jedna od lepših aktivnosti nas kao lokalne samouprave zato što ulažemo u budućnost i obrazovanje i ulažemo u ljude što je izuzetno važno. Želja nam je da im ova stipendija bude podstrek da vredno uče i marljivo rade, te da znanje koje su stekli iskoriste za unapređenje naše opštine jer će za mlade obrazovane ljude uvek biti mesta u životu opštine Knjaževac.“, ističe Marija.