Naslovna Društvo Počela škola plivanja na gradskom bazenu u Zaječaru

Počela škola plivanja na gradskom bazenu u Zaječaru

69
Bazen Zaječar
Foto: JKP "Timok održavanje" Zajčar

Na gradskom bazenu u Zaječaru danas je počela obuka prve grupe neplivača za 20 mališana koji će u narednih desetak dana naučiti osnove plivanja.

Za razliku od prošle godine kada je prva grupa imala oko 40 mališana ove godine ona je prepolovljena zbog epidemije koronavirusa.

Profesor fizičkog vaspitanja i instruktor plivanja Novica Stanković kaže da se obuka realizuje uz poštovanje propisanih mera zaštite i po pravilniku rada bazena.

„Radimo u manjim grupama, i van bazena deca moraju da drže propisanu distancu od metar i po. Кada govorimo o samoj obuci, ovo je osnovna obuka neplivača, 90% dece propliva, i mogu samostalno da se održavaju na vodi, nakon završene obuke. Naravno da ima i dece koja se plaše vode, i njima na početku pristupamao drugačije, pokvasimo ih, šetamo oko bazena sa njima, razgovaramo, pa onda nakon toga ih priključujemo ostaloj deci i krećemo sa osnovnim elementima tehnike plivanja“, objašnjava Novica.

Škola plivanja u Zaječaru
Foto: JKP „Timok održavanje“ Zajčar

U toku je upis za obuku druge grupe neplivača koja će se, u zavisnosti od vremenskih prilika, održati do kraja meseca. Prijave su na bazenu lično ili na broj telefona 060/1652001. Cena je prošlogodišnja i iznosi 3.000 dinara.

Instruktori poručuju da je najbolje vreme za učenje plivanja predškolski uzrast, prvi i drugi razred.

- mesto za reklamu -
IZVORJKP "Timok održavanje" Zaječar