Naslovna Društvo Počeo je 37. „Vražogrnački točak“

Počeo je 37. „Vražogrnački točak“

Vražogrnac
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović"

Sinoć je u Vražogrncu otvren 37. po redu etno festival „Vražogrnački točak“.

Nakon što se sa zvonika crkve začulo zvono kojim je manifestacija zvanično otvorena, publiku je pozdravio i gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević, koji je učesnicima podelio i zahvalnice.

Vražogrnac - Vujadin
Foto: NPTK CK “ Zoran Radmilović“

Sinoć su u revijalnom programu učestvovali: : КUD „Sloga“ iz Vražogrnca, GFA „Zo-Ra“ iz Zaječara, Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar, КUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, ŠF „Кolo“ Doma Omladine iz Кnjaževca i FD „Splet“ iz Novog Sada.

publika
Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Večeras se za 17 časova najavljuje Takmičenje u pravljenju gulaša, nakon čega će uslediti i takmičenje kulturno-umetničkih društava. Tako će se publici od 20.00 časova predstaviti i КUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, КUD „Voja Čurić“ iz Кobišnice, КUD „Sloga“ iz Vražogrnca, КUD „Neresnica“ iz Neresnice, КUD „Božur“ iz Zvezdana, КUD „Graničar“ iz Halova, КUD „Jasenica“ iz Negotina, КUD „Rudna Glava“ Majdanpek i КUD „Rekovac“ iz Rekovca.

Organizatori „Vražogrnačkog točka“ su Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara. Pokrovitelj je Grad Zaječar.