Postavljene prve kućice za pse lutalice u Zaječaru

Postavljeno prvih 12 kućica za pse lutalice u Zaječaru.

223
0
Foto: www.timokpress.rs

Grad Zaječar i Udruženje za zaštitu životinja “Beta” iz Zaječara pokrenuli su akciju postavljanja kućica za napuštene pse u Zaječaru.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Higijena“ Zaječar postavili su danas 12 kućica za pse lutalice, a od ponedeljka se nastavlja akcija. U toku naredne nedelje od dobavljača biće isoručeno još kućica.

FOTO: www.timokpress.rs

Nova skrovišta za pse postavljena su u centru Zaječara i u naselju „Vlačić“.

„Gradonačelnik grada Zaječara Boško Ničić pokrenuo je inicijativu za nabavku kućica za napuštene pse u gradu, kako se oni ne bi smrzavali u predstojećim zimskim danima. Za tu svrhu grad je obezbedio 24 kućice različitih dimenzija. Nadamo se da će se ovoj akciji odazvati što veći broj donatora. Naš cilj da obezbedimo nekih stotinak kućica“, istakla je Sunčica Lalić Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Sunčica Lalić Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Zaječara

„Trudimo se da napuštenih životinja ima što manje na ulicama, što sterilizacijom, što udomljavanjem. Nažalost, mnogo ih je na ulici koji se po ovoj zimi smrzavaju. Prema trenutnoj proceni, napuštenih životinja u Zaječaru ima oko hiljadu, a iz dana u  dan taj broj se povećava zato što je sve više neodgovornih vlasnika koji ih izbacuju na ulicu“, rekla je Ivana Đokić, iz Udruženja „Beta“.

Ivana Đokić, Udruženje „Beta“ Zaječar

Iz Udruženja „Beta“ poručuju svim vlasnicima da sterilišu svoje ljubimce i da ih ne puštaju napolje bez nadzora. Mogućnost besplatne sterilizacije Udruženje „Beta“ pokrenuće i od početka naredne godine.

Takođe, svi koji žele da pomognu „Beti“, mogu da doniraju stare prekrivače, ćebad ili jastučnice, kako bi omogućili napuštenim životinjama da lakše provedu zimske dane. Za više informacija možete se obratiti Udruženju „Beta“ na broj telefona 069/4512382.

FOTO: Udruženje „Beta“ Zaječar