Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić uručio novčanu pomoć najboljm studentima: ‘Ne plašite se da sanjate velike snove’

240
0
Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, foto: Timočka.rs

Talentovani studenti opštine Knjaževac i ove godine dobili su jednokratnu novčanu pomoć koju im je uručio Milan Đokić, predsednik opštine na Svetosavskoj akademijiji.

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac
Svetosavska akademija u Knjaževcu, foto: Timočka.rs

Povodom slave Svetog Save, u Knjaževcu je priređena Svetosavska akademija, na kojoj su uručene jednokratne novčane pomoći talentovanim studentima sa prosečnom ocenom preko 9,00 u iznosu od 35.000 dinara.

Svetosavsku akademiju „Budućnost Knjaževca”, u Domu kulture u Knjaževcu, otvorili su Dečiji hor „Sveti Sava” i članovi Pevnice crkve Svetog Georgija, koji su izveli himnu Svetom Savi.

Nakon prigodnog programa, čekove za stipendije najboljim studentima uručio je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić. Ukupno 32 studenta nagrađena su jednokratnom novčanom pomoći.

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac

– Dragi Knjaževčani, okupio nas je Sveti Sava ovde, kao što vekovima nas okuplja svuda gde god Srbi živeli. Kada mladi čovek plemićke krvi, prateći svoju viziju i snove, ostvarivajući svoje ciljeve, postao je najveći među svim Srbima, postigao je i ostvario svoj san. Da li nam je plasirao samo duhovni put ili nam je ukazao kako svi mi ako pratimo svoje snove, možemo da postignemo uspeh. Hvala Bogu, Knjaževac je pun pametne i inteligentne dece, koji će biti dobri studenti, dobri stručnjaci. Zapamtite draga deco i dragi studenti, inteligencija i znanje i mudrost i talenat bez ambicija su kao ptica bez krila, kao što je nekad rekao Salvador Dali. Morati imati ambicije, ne plašite se da sanjate velike snove, ali znajte da su snovi bez ciljeva, često put u razočarenje. Važno je da se krećete i da ostvarite svoje ciljeve. Jednog dana kada budete ostvarili svoje ciljeve, onda se potrudite da budete i srećni. Neka nam Sveti Sava i Gospod Bog, pre svega vama, draga deco, dragi studenti i đaci, pa i mi ostali – njihovi roditelji i stariji, neka nam podari Gospod dobro zdravlje, dobar i uspešan život, a vama deco, i dobru karijeru za koju ćete se morati sami pobrinuti. Srećno – istakao je, između ostalog, Đokić.

Pored predsednika opštine Milana Đokića, prisutnima se obratio i protosinđel Zaharija.

„Sveti Sava je u početku pokušao da nađe odgovore kroz literaturu, kroz mnogobrojne knjige i spise, ali nije sebi u potpunosti dao odgovor da li je čovek večan i da li je svet večan i nije se zadovoljio onim što je pročitao. Odlučio je da određenim načinom života da sebi odgovor na ta pitanja. Otišao je u Svetu Goru, hodio bos, pristupio poslušanju, kako bi dobio odgovor na pitanja. Pre svega i iznad svega proslavljamo vrednosti koje je Sveti Sava osetio na svojoj koži i predao srpskom rodu”, rekao je protosinđel Zaharija.

Pored svečane akademije, u Saobornom hramu Svetog velikomučenika Georgija u Knjaževcu, u jutarnjim satima održana je liturgija povodom praznika Svetog Save.

IZVORTimočka.rs
Prethodni tekstVesić: Predložićemo niz mera za podsticanje zelene gradnje
Sledeći tekstZaječar: Održan godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla ‘Zo-Ra’ (FOTO)