Preduzeća su spremna za zimsko održavanje puteva na području Zaječarskog okruga

158
0
Zaječarski upravni okrug
FOTO: www.timokpress.rs

U Zaječaru je održana sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga, na kojoj je između ostalog, bilo reči i o zimskom održavanju puteva na teritoriji celog okruga.

Regionalne puteve održava „Štrabag“, a Zaječar je potpisao ugovor sa ovim preduzećem i za čišćenje lokalnih puteva, dok u Knjaževcu, Boljevcu i Sokobanji puteve će održavati lokalna komunalna preduzeća.

„Prema izveštajima lokalnih samouprava, može se zaključiti da su sve lokalne samouprave spremne za zimsku sezonu, na teritoriji Zaječarskog upravnog okruga. Spremna je mehanizacija, kao i adekvatne količine soli i rizle. Regionalne puteve, kao i lokalne puteve u Zaječaru, održavaće „Štrabag“, koji je u potpunosti spreman za snežne padavine. Putevi prvog i drugog reda imaće prioritet prilikom održavanja, a potom i ostale kategorije puteva. Građani moraju da imaju razumevanja kada su u pitanju snežne padavine, jer postoje putevi koji se teže održavaju tokom zime“, istakao je Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga.

Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga; FOTO: www.timokpress.rs

„Opština Knjaževac je ove godine u potpunosti spremna za zimu, a čišćenje puteva povereno je „Preduzeću za razvoj, izgradnju i urbanizam“ u Knjaževcu. Tokom zimske sezone održavaće se 247 km lokalnih puteva, odnosno oko 55 km ulica i oko 12 000 m2 pešačkih staza i 1340 mostova“, rekao je Radojica Vučić zamenik predsednika opštine Knjaževac.

„Na teritoriji opštine Sokobanja u zimskom periodu „Štrabag“ održava regionalne puteve, dok lokalne puteve održava JP „Zelenilo“, a za rekonstrukciju trotoara zaduženo je JKP „Napredak“. Spremni dočekujemo zimsku sezonu“, kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

„Čićenje lokalnih puteva i ulica na teritoriji opštine Boljevac povereno je JKP „Usluge“ sa podizvođačima. Soli i rizle ima dovoljno, a održava se oko 146 km lokalnih puteva. Mehanizacija je spremna za zimu“, rekao je Žanko Vidaković zamenik predsednika opštine Boljevac.

Na sednici je bilo reči i o Izveštaju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o Godišnjem planu stručnog usavršavanja državnih službenika za 2019. godinu i o predstojećim izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru kao i o Izveštaju Školske uprave Zaječar o aktuelnoj situaciji i problemima u vezi sa učenjem rumunskog jezika u osnovnim školama na području Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, kao i obavezama jedinica lokalne samouprave prema nastavnicima ovog izbornog predmeta.

FOTO: www.timokpress.rs