Naslovna Društvo Prognoza vremena: Sunčano i toplo do kraja nedelje

Prognoza vremena: Sunčano i toplo do kraja nedelje

sunčano i toplo vreme
Foto ilustracija: Pixabay

Sunčano i toplo vreme očekuje nas tokom cele nedelje, uz slab vetar promenljivog pravca. Krajem nedelje mogući kratkotrajni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura od 32 do 35 stepeni.

U ponedeljak, 19. avgusta sunčano i vrlo toplo. Vetar slab do umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 20, a najviša od 32 do 34 stepeni.

U utorak, 20. avgusta sunčano i vrlo toplo. Vetar slab do umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša od 32 do 35 stepeni.

U sredu, 21. avgusta sunčano i vrlo toplo. Vetar slab  do umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 21, a najviša od 33 do 35 stepeni.

U četvrtak, 22. avgusta sunčano, u jugoistočnim i istočnim krajevima i veoma toplo, dok će u severnim, zapadnim i centralnim biti nešto prijatnije. Posle podne na jugozapadu i u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogućnost kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža tempratura od 16 do 20, najviša dnevna od 31  na severu i zapadu, do 34  stepeni na jugu i istoku.

Do 25. avgusta očekuje sunčano i veoma toplo, s najvišom temperaturom od 32 do 35 stepeni.

Krajem perioda ponegde se očekuje pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.