Prognoza vremena za četvrtak, 04. mart i naredne dane

2
vremenska prognoza
Foto ilustracija: Pixabay

U Srbiji u četvrtak jutro vedro i hladno, u dolinama i kotlinama sa maglom, a u većini predela i sa mrazem. Tokom dana sunčano i relativno toplo za ovo doba godine. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od -4 do 4°C, maksimalna dnevna od 16 do 20°C.

U petak pretežno sunčano i relativno toplo. Na severu i zapadu očekuje se povećanje oblačnosti i biće svežije, a u toku večeri i noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom. Maksimalna temperatura od 10°C u severozapadnim do 18°C u centralnim predelima.

U subotu u toku prepodneva kiša će sa severa i zapada proširiti na ostale predele Srbije, uz prolazno jak severozapadni vetar. U brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg. Uslova za susnežicu i vlažan sneg biće ponegde i u nižim predelima centralne, zapadne i jugozapadne Srbije. Pre podne u severnim, posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije razvedravanje. Maksimalna temperatura od 4 do 8°C.

U nedelju i ponedeljak ujutro magla i mraz, tokom dana sunčano. Maksimalna temperatura u nedelju od 8 do 12°C, a u ponedeljak od 10 do 14°C. U utorak naoblačenje sa padavinama.