Prognoza vremena za petak, 7. maj i naredne dane

1324
0
Drvo u cvetovima, proleće, selo Vrmdža
Foto: www.timokpress.rs

Meteorolozi najavljuju u petak postepeno naoblačenje na severozapadu Srbije, koje će se u toku dana širiti ka centralnim delovima zemlje. Kiša se očekuje od ujutro na severu Vojvodine, u toku dana i u ostatku pokrajine, a uveče i noću padavinska zona izmeštaće se preko centralnih krajeva Srbije dalje na jug, gde će se veći deo dana zadržati pretežno sunčano i toplo. Južni i jugozapadni vetar u pojačanju i skretanju na severozapadni, posle podne prvo u Vojvodini, a uveče i noću i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od 6 do 13, a najviša od 17 na severu Vojvodine do 30 stepeni na jugu Srbije.

U subotu se prognozira svežije, ujutro i pre podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje, a posle podne pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša od 17 do 20 stepeni. 

U nedelju ujutro hladno, mestimično slab prizemni mraz. U toku dana sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, u skretanju na jugoistočni, na jugu Banata u pojačanju. Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša od 22 do 25 stepeni.

U ponedeljak sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 13, a najviša od 25 do 30 stepeni.