Prognoza vremena za ponedeljak, 17. maj i naredne dane

1194
0
Kišobrani u raznim bojama
Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Prema prognozi meteorologa u ponedeljak nas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i kraktotrajne vremenske nepogode: obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, kratkotrajno i olujni severozapadni i zapadni vetar. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, južni i jugozapadni, od sredina dana u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 9 do 14, najviša od 18 na severozapadu do 25 stepeni na jugoistoku Srbije.

U utorak promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, najviša od 19 do 22 stepena.

U sredu promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 11, najviša od 16 do 20 stepeni.

U četvrtak promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 10, najviša od 17 do 21 stepen.