Prognoza vremena za ponedeljak, 19. april i naredne dane

Ilustracija: Pixabay

Prema prognozi meteorologa u ponedeljak će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, na jugu kratkotrajni pljuskovi ponegde sa grmljavinom, a na planinama provejavanje snega. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 2 do 6, najviša od 9 do 12 stepeni.

U utorak pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, na visokim planinama provejavanje snega. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 8, najviša od 14 do 17 stepeni.

U sredu promenljivo oblačno, u većini mesta suvo sa dužim periodima sunčanog vremena, uz retku pojavu kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne u skretanju na južni. Najniža temperatura od 3 do 7, najviša od 16 do 20 stepeni.

U četvrtak ujutro u većem delu zemlje pretežno sunčano. Pre podne na jugozapadu, a sredinom dana i u ostalim krajevima naoblačenje mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 3 do 9, najviša od 18 do 21 stepen.