Naslovna Društvo Prognoza vremena za ponedeljak, 25. januar i naredne dane

Prognoza vremena za ponedeljak, 25. januar i naredne dane

Sneg na Staroj planini
Stara planina, foto: www.timokpress.rs

Prema prognozi meteorologa u Srbiji u ponedeljak nakon oblačnog jutra sa kišom, susnežicom i snegom, tokom dana kratkotrajno razvedravanje, uz sunčano vreme. Posle podne na zapadu, krajem dana i tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se novo jače naoblačenje sa susnežicom i snegom, uz formiranje snežnog pokrivača, a na planinama uz povećanje postojećeg. Ujutro će duvati pojačan zapadni vetar, tokom dana u skretanju na jugozapadni, potom i jugoistočni, a u toku večeri i noći vetar u skretanju na severni i severozapadni. Minimalna jutarnja temperatura od 0 do 4°C, maksimalna dnevna od 4 do 10°C.

U utorak oblačno i hladno sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima, a na planinama uz povećanje postojećeg. Na severu Vojvodine biće suvo.

U sredu ujutro mraz. Tokom dana na severu i zapadu suvo, u ostalim predelima još ponegde sa snegom, uz prestanak padavina i razvedravanje do kraja dana. Maksimalna temperatura u utorak i sredu od 0 do 4°C.

U četvrtrak nakon hladnog jutra sa mrazem, tokom dana naoblačenje, do kraja dana i večeri sa kišom, susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura od 3 do 7°C.

U petak kišovito i malo toplije, na planinama sa snegom, a u toku jutra susnežica i sneg ponedge i u nižim predelima. Maksimalna temperatura od 4 do 8°C.

Za vikend osetno toplije.