Prognoza vremena za sredu, 7. april i naredne dane

1324
0
Ulica Timočke bune u Zaječaru
Ulica Timočke bune u Zaječaru, foto: zajecar.info

U sredu ujutro oblačno i hladno, mestimično sa slabim mrazem i snegom. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa kišom i snegom i manjim povećanjem visine snežnog pokrivača, u brdsko-planinskim sa snegom i vejavicom. Na severu i zapadu pre podne, a u centralnim krajevima do kraja dana prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 3 do 8 stepeni.

U četvrtak ujutro hladno sa slabim prizemnim mrazem, a ponegde se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana promenljivo oblačno i dalje hladno, u centralnim i južnim krajevima uz mogućnost kratkotrajne kiše, u brdsko-planinskim predelima provejavanje snega. Vetar umeren, na istoku zemlje umeren do jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 8 do 12 stepeni.

U petak ujutro hladno sa slabim mrazem. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv, u Vojvodini povremeno umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 2, najviša od 14 do 18 stepeni.

U subotu ujutro na jugu slab mraz. U toku dana u celoj zemlji pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 7, najviša od 17 do 20 stepeni.

U nedelju i početkom naredne sedmice suvo i toplo.