Naslovna Društvo Sanacija oštećenja na podtupižničkom vodovodu

Sanacija oštećenja na podtupižničkom vodovodu

17
vodovod radovi
Foto: www.timokpress.rs

Meštani sela Leskovac, Lenovac, Gornje Bele Reke i Grlišta uskoro će ponovo imati normalno i sigurno vodosnabdevanje jer je u toku sanacija oštećenja na podtupižničkom vodovodu.

sanacija vodovoda
Foto: www.timokpress.rs

Oštećenja su nastala na delovima cevovoda koja prelaze preko Lenovačke reke a koja su vremenom ostala bez betonske zaštite. Bujični nanosi kamenja i drveća ovog proleća oštetili su ogoljene cevi usled čega je došlo do prekida u vodosnabdevanju podtupižničkih sela.

vodovod radovi
Foto: www.timokpress.rs

Trenunto se saniraju tri najveća oštećenja. Nikola Šarčević, v.d. direktora JKP „Vodovod“ Zaječar kaže da im je niski vodostaj Lenovačke reke tek sada omugućio izvođenje radova.

Nikola Šarčević
Nikola Šarčević, v.d. direktora JKP „Vodovod“ Zaječar; Foto: www.timokpress.rs

„Došlo je do pucanja. Cevi su jako stare i malo oštećenje je prouzrokovalo veliko oštećenje na ovom delu sistema te smo imali 12 dana prekida u vodosnabdevanju. Ovde trenutno nije moguće prići mehanizaijom i radnici Vodovoda su 12 dana kopali ručno i sami dopremali materijal. Kao što ste mogli da vidite, sam je podvig stići na ovu lokaciju i dopremiti materijal.“

vodovod_cevovovd_radovi_2019
foto: www.timokpress.rs

Ovaj cevovod doprema vodu visokog kvaliteta između 50 i 60 litara vode u sekundi od tupižničkog izvora do grada Zaječara. Najpre snabdeva vodom sela Leskovac, Lenovac, Gornju Belu Reku i Grlište a zatim se spaja sa distributivnim sistemom u Zaječaru.

cev
Foto: www.timokpress.rs

Dok traju radovi , protok vode ka korisnicima je smanjen a svakog drugog dana su isključenja od 9 sati.

sanacija vodovoda
Foto: www.timokpress.rs

Završetak ovih radova očekuje se u narednih desetak dana a njihova vrednost je oko 2 miliona dinara.

- mesto za reklamu -
IZVORTIMOK PRESS