Seminar za nastavnike „Individualni obrazovni plan – korak u praksi“

179
0
Seminar nastavnika u ŠOSO
Seminar nastavnika u ŠOSO "Jelena Majstorović" Zaječar, foto: www.timokpress.rs
U okviru stručnog usavršavanja nastavnika ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru organizovala je juče seminar pod nazivom „Individualni obrazovni plan – korak u praksi“. Zbog velikog interesovanja seminar će biti održan i danas.

Na seminaru će kroz individualni i grupni rad biti omogućeno sticanje novih i usavršavanje praktičnih veština za izradu i primenu individualnog obrazovnog plana koji se sprema za svako dete posebno i prilagođava se njegovim potrebama i mogućnostima. Plan je sastavni deo obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju i dece kojoj je potrebna dodatna podrška u obrazovanju.

Foto: www.timokpress.rs

Edukaciju nastavnika realizuje Resursni centar „Znanje“ iz Beograda. Program je akreditovan od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Ministarstva prosvete.

„Kroz našu organizaciju i programe prošlo je više od 3000 nastavnika. Do sada smo uspešno realizovali nekoliko programa za inkluzivno obrazovanje. U skladu sa tim je i ovaj seminar.“ – rekla je dr defektoloških nauka Snežana Nišević, edukator Resursnog centra „Znanje“.

Snežana Nišević, Resurs centar „Znanje“ Beograd

Prema rečima Emile Badivuk, direktorke ŠOSO „Jelena Majstorović“ seminar je namenjen svim nastavnicima koji se bave decom sa smetnjama u razvoju i svim učenicima kojima je potebna dodatna podrška u obrazovanju.

Emila Badivuk, direktor ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru

„Svake godine organizujemo po neki seminar koji je jako važan pogotovu za nastavnike koji rade u našoj školi. Ove godine smo na osnovu nekog vrednovanja škole i predloga tima za stručno usavršavanje izabrali ovaj seminar. Obuhvaćeni su svi nastavnici koji rade u našoj školi. Zbog velikog interesovanja dogovorili smo se sa predavačima da to bude u dva termina odnosno dva dana iako je seminar jednodevni. Pozvali smo i sve škole osnovne i srednje da nam se priljuče.“ – kaže Emilija Badivuk.

Osim zaposlenih u ŠOSO „Jelena Majstorović“ za seminar su se prijavili i zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Đulići“, u OŠ „LJuba Nešić“, OŠ „Jeremija Ilić Jegor“ iz Rgotine i zaječarskoj Tehničkoj školi.