Naslovna Društvo Spremite kišobrane: Očekuje nas oblačno i kišovito vreme

Spremite kišobrane: Očekuje nas oblačno i kišovito vreme

Oblaci sa jugozapada zahvatiće celu zemlju donoseći kišu, a ponegde i pljuskove u sredu, 20.novembra. Prestanak padavina, postepeno razvedravanje i slabljenje vetra posle podne. Temperatura ujutro od 7 do 11, tokom dana do 15 stepeni.

kišobran
Foto ilustracija: Pixabay

Vremenska prognoza za 20. novembar

Oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom, ponegde su mogući i kratkotrajni pljuskovi. Posle podne i uveče postepen prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre na jugu i jugozapadu. Vetar jugoistočni, u većem delu slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata sa olujniim udarima, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 7 do 11, najviša od 12 do 15 stepeni.

U četvrtak, 21. novembra promenljivo oblačno sa periodima sunčanog vremena, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati oblačno i hladnije, povremeno sa sipećom kišom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 10, najviša u većini mesta od 14 do 18, na istoku zemlje oko 12 stepeni.

U petak, 22. novembra iznad većeg dela zemlje promenljivo, a na istoku i jugoistoku potpuno oblačno, ponegde sa kišom. Vetar u većem delu slab, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 9, najviša od 11 do 15, na istoku i jugoistoku oko 9 stepeni.

U subotu, 23. novembra promenljivo oblačno i suvo. Vetar u većem delu slab, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 7, najviša od 10 do 14. U Timočkoj Krajini oblačno, hladnije, tmurno ponegde sa slabom kišom, temperatura od 4 do 7 stepeni.