U Boru trodnevna žalost povodom smrti Bobane Momčilović Veličković

153
0
bobana momčilović
Foto: Grad Bor

U Boru je danas počela trodnevna žalost povodom prerane i tragične smrti reprezentativke Srbije u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković.

U znak poštovanja i sećanja, a u dogovoru sa porodicom, Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta i Streljačkim savezom Srbije, biće organizovana komemorativna sednica na kojoj će se odati pošta Bobani Momčilović Veličković. O detaljima će javnost biti naknadno obaveštena.

Opraštajući se od Bobane i izražavajući saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti Srbije Grad Bor je u objavi na svom zvaničnom sajtu napisao sledeće:

Bor je izgubio najboljeg sportistu u istoriji sporta u gradu. Na našu ogromnu žalost, u svojoj 31. godini, zauvek nas je napustila Bobana Momčilović Veličković, jedna od najboljih svetskih takmičarki vazdušnim pištoljem u 21. veku, Olimpijka i reprezentativka Srbije u streljaštvu. Životnu scenu je prerano napustio jedan mladi i perspektivni život i ostavio veliku prazninu koja se ne može popuniti. Bobana je svojim velikim dostignućima ostavila neizbrisiv trag u istoriji srpskog, ali i svetskog streljaštva. Iznad svega, bila je sjajan čovek, vrhunski sportista, hrabra, vedra i neprikosnovena.