Naslovna Društvo U Negotinu od danas imunizacija vakcinom AstraZeneka

U Negotinu od danas imunizacija vakcinom AstraZeneka

119
0
Vakcinacija
Foto: Opština Negotin
Vreme čitanja:1 Minuta, 15 Sekundi

U opštini Negotin danas počinje imunizacija stanovništva vakcinom britansko-švedske farmaceutske kompanije – AstraZeneka, objavljeno je na sajtu grada.

Od 150.000 doza vakcina pristiglih u nedelju u Srbiju, u Negotin su danas stigle prve količine AstraZeneka vakcine-190, od kojih će 72 doze biti upotrebljene već tokom popodneva, u vremenu od 15 do 20 časova, na punktu u Domu penzionera Negotin.

Planirano je da se na pomenutom punktu tokom sutrašnjeg dana, u vremenu od 15 do 20 časova, imunizuje 144 građana prijavljenih preko portala eUprave koji će primiti 72 Fajzerove vakcine i 72 AstraZeneka, kao i da se kineskom vakcinom revakciniše pet osoba.

U opštini Negotin, zaključno sa jučerašnjim danom, od ukupno 4656, prve doze vakcine primilo je ukupno 3222 lica, od kojih je revakcinisano 1434 osobe. Samo u Domu zdravlja ZC Negotin, za pet dana kineskom vakcinom Sinofarm, vakcinisana je 891 osoba.

Iz negotinskog Doma zdravlja poručuju da se proces imunizacije stanovništva odvija po planu i bez zabeleženih neželjenih reakcija.

U prethodna 24 časa u negotinskoj Кovid ambulanti obavljeno je 38 pregleda, 25 prvih i 13 kontrolnih.

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, od 50 obrađenih antigen testova, pozitivan nalaz registrovan je kod 19 osoba, što čini 38 procenata testiranih.

Кoronavirus je potvrđen kod devet osoba muškog pola, starosti od 30 do 73 godine, i deset osobe ženskog pola, starosti od 17 do 67 godina.

Na kovid odeljenju ZC Negotin, na kome se trenutno leči devet pacijenata, u prethodnom danu primljen je jedan pacijent, otpusta i transporta nije bilo.

IZVORnegotin.rs
Prethodni tekstU Zaječaru još 39 kovid pozitivnih osoba, preminuo jedan pacijent
Sledeći tekstPovređena devojčica u saobraćajnoj nezgodi u ulici Crvene armije