Naslovna COVID-19 U Zaječaru još dve COVID-19 pozitivne osobe, od srede „COVID redari“ u...

U Zaječaru još dve COVID-19 pozitivne osobe, od srede „COVID redari“ u firmama

Zaječar
Foto: D.N.

Na osnovu 26 obrađenih PCR testova, u Zaječaru su juče evidentirana još dva COVID-19 pozitivna lica. Jedno lice je ženskog pola, starosti 65 godina a drugo muškog pola, starosti 69 godina, objavljeno je na sajtu grada.

Od početka pandemije registrovano je 457 pozitivnih nalaza od 5.273 uzorka testiranih građana od čega je 208 žena i 249 muškaraca.

Od ovog broja 407 osoba više nije pozitivno, 3 osobe su preminule od posledica infekcije ovim virusom, dok je 47 osoba još uvek pozitivno. Među pozitivnim građanima je šest osoba koje su hospitalizovane i nalaze se na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar.

S ciljem sprečavanja razbuktavanja pandemije na prostoru grada Zaječara, pored dosadašnjih kontrola, u saradnji sa PU Zaječar i svim nadležnim republičkim inspekcijskim službama, ŠVS grada formiraće od danas združene operativne grupe za kontrolu primene propisanih mera u vreme trajanja vanredne situacije u gradu. ŠVS će naložiti svim subjektima, koji imaju više od dvoje zaposlenih, da od srede moraju imati lica koja će obavljati funkciju „COVID redara“ i koja će biti odgovorna za sprovođenje mera u objektima shodno odluci ŠVS, piše zajecar.info.