Naslovna Društvo U Zaječaru od korona virusa preminulo još pet pacijenata

U Zaječaru od korona virusa preminulo još pet pacijenata

Zaječar
Foto: D.N.

U Zaječaru je u toku prethodnog dana od posledica korona virusa preminulo još pet osoba, dok je potvrđeno 26 novih slučajeva zaraze, objavljeno je na Fejsbuk profilu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

Obrađeno je 77 PCR i Ag uzoraka a među novozaraženim osobama je 19 ženskog i 7 muškog pola, starosti od 22 do 84 godine života.

Od početka pandemije u Zaječaru je obrađeno ukupno 15.176 PCR i Ag uzoraka testiranih građana. Trenutno se očekuju rezultati za još 87 ranije testiranih osoba.

U gradu na Timoku juče je testirana 51 osoba od čega je (24 komercijalno).

Do sada je kovid-19 infekcija potvrđena kod 3.344 građana Zaječara (1682 ženskog i 1662 muškog pola). Od ovog broja, kod 3.039 osoba više nema znakova infekcije i smatraju se izlečenima.

U Zdravstvenom centru Zaječar na Infektivnom odeljenju smeštena su 43 pacijenta na Grudnom 26 i na Odeljenju produžene nege 3 pacijenta.

Na žalost, u poslednja 24 sata na Infektivnom odeljenju preminula su četiri a na grudnom jedan pacijent od posledica kovid infekcije.

Na odeljenjima koja su u kovid sistemu, preostalo je još 49 slobodnih mesta za smeštaj kovid pacijenata čije zdravstveno stanje zahteva hospitalizaciju.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar!
Molimo vas unesite vaše ime