Naslovna Društvo Usluga eVrtić dostupna u više od 60 gradova i opština

Usluga eVrtić dostupna u više od 60 gradova i opština

42
eVrtić upis

Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je usluga elektronske prijave dece u predškolske ustanove – eVrtić trenutno aktivna u više od 60 gradova i opština.

Usluga je dostupna na portalu eUprava svim registrovanim korisnicima i prilikom njenog korišćenja automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom se dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

Preporuka Kancelarije za IT i eUpravu svim predškolskim ustanovama, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, jeste da se roditeljima omogući da elektronskim putem dostave ovu dokumentaciju.

Uslugu eVrtić na portalu eUprava prvi je omogućio Grad Beograd 2016. godine.

Prošle godine eVrtić su koristili roditelji u 17 gradova i opština širom Srbije, a od ove godine sve lokalne samouprave pružaju ovu elektronsku uslugu.

Usluga eVrtić dostupna je do 15. maja.

Predškolske ustanove na području Timočke Krajine koje imaju uslugu eVrtić:

  • PU „Naša radost“, Boljevac
  • PU „Bambi“, Bor
  • PU „Đulići“, Zaječar
  • PU „Neven“, Kladovo
  • PU „Bajka“, Knjaževac
  • PU „Marija Munćan“, Majdanpek
  • PU „Pčelica“, Negotin
  • PU „Bucko“, Sokobanja.

Više o upisu u vrtić i o tome kako da kreirate nalog na portalu e Uprava na linkovima ispod:

- mesto za reklamu -
IZVORVlada RS