Za dane praznika toplo sa kratkotrajnim pljuskovima

1304
0
Cvetovi u obliku srca
Foto ilustracija: Pixabay

Naredna 3 dana meteorolozi najavljuju leto u Srbiji. Preovlađivaće vedro, a samo su ponegde na severu i u planinskim predelima mogući kratkotrajni pljuskovi. Sa severa Afrike stizaće ovaj topao vazduh. U porastu i jutarnja i dnevna temperatura. Ujutru od 11 do 15 stepeni, najviša dnevna od 25 do 29.

U petak toplo, promenljivo oblačno u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, samo u planinskim predelima i na severu ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, jugozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 25 do 29 stepeni.

U subotu promeljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a kratkotrajna kiša će biti lokalnog karaktera Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama u pojačanju. Najniža temperatura od 11 do 16, a najviša od 26 do 29 stepeni.

U nedelju promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Pojava kratkotrajne kiše biće lokalnog karaktera. Vetar umeren, ponegde i jak, jugozapadni, krajem dana i noću u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 26 do 30 stepeni. U toku noći prolazno naoblačenje i zahlađenje ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom.

U ponedeljak promenljivo oblačno, malo svežije ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša od 16 do 22 stepena.