Zaječar: Počela podela penzionerskih kartica

205
0

Za penzionere Zaječarskog okruga pripremljeno je 36 hiljada penzionerskih kartica, dok je za teritoriju grada Zaječara obezbeđeno oko 18 hiljada kartica. Stariji građani više neće morati da prilažu penzioni ček, već će tu funkciju preuzeti penzionerske kartice.

Penzioneri sa područja grada Zaječara mogu da preuzmu penzionerske kartice u Filijali RF PIO Zaječar, Nikole Pašića 32, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u kancelariji broj 7.

Prilikom preuzimanja kartice, potrebno je poneti identifikacioni dokument, ličnu kartu ili pasoš, a porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Po raspodeli kartica RF PIO će početi izradu novih penzionerskih kartica za korisnike koji su počeli da primaju penzije posle 26. februara ove godine.

Svakog radnog dana u isto vreme, penzionerske kartice moći će da preuzmu i penzioneri sa prebivalištem na teritoriji opština Knjaževac, Boljevac i Sokobanja, u njihovim ispostavama.