Zaječar: Prijavljivanje za plivanje za Časni krst do petka 18. januara

Svi koji žele da se prijave za plivanje za Časni krst u Zaječaru, mogu to da urade na sajtu Grada Zaječara elektronskim putem ili lično kod sekretarice gradonačelnika u Gradskoj upravi u Zaječaru ili telefonom.

197
0
Foto: www.timokpress.rs

Prijavljivanje kandidata za plivanje za Časni krst na Bogojavljanje u Zaječaru, biće do petka 18. januara do 12 časova, rečeno je na petoj sednici Organizacionog odbora, održanoj u zaječarskoj Gradskoj upravi.

Pravo učešća imaju svi koji su punoletni i oni koji se smatraju da su zdravstveno sposobni da podnesu niske temperature koje se očekuju. Za sve učesnike, lekarski pregled biće organizovan tog dana, pre početka plivanja, na Popovoj plaži u Zaječaru.

„Na sednici je donesena odluka da pobednik Bogojavljanskog plivanja dobije zlatnik i novčanu nagradu od 15 hiljada dinara, kao i Časni krst. Drugi takmičari dobiće novčanu nagradu od 1200 dinara. Za takmičare iz drugih gradova obezbeđeni su troškovi prevoza. Ovo je sedmo plivanje za Časni krst u Zaječaru. Na sednici je, između ostalog, bilo reči o zaduženjima svih preduzeća za organizovanje ove manifestacije. Pozivam sve zainteresovane da se prijave za učešće, kako iz Zaječara, tako i iz cele Timočke krajine“, poručila je Marina Milić, zamenik gradonačelnika Zaječara.

Foto: www.timokpress.rs

Svi koji žele da se prijave, mogu to da urade na sajtu Grada Zaječara elektronskim putem ili lično kod sekretarice gradonačelnika u Gradskoj upravi u Zaječaru ili telefonom.

Svečanosti povodom Bogojavljanja u Zaječaru biće održane u subotu 19. januara 2019.

Od 8.30 časova počinje Sveta Arhijerejska liturgija Svetog Jovana Zlatoustog u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru. Nakon toga, od 10 sati, biće organizovano osvećenje vode u porti Saborne crkve. Od 10.30 sati počinje svečana litija, koja će krenuti od Saborne crkve, proći kroz centar Zaječara, sve do Popove plaže. Plivanje za Časni krst počinje u 11 časova, a posle toga sve učesnike očekuje ručak i dodela zahvalnica.

Foto: www.timokpress.rs

K.M.