Dodeljeni sertifikati „Balcanica Superior“ u Zaječaru

Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije, koji garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda. Nagrađeno je deset kompanija.

164
0
FOTO: www.timokpress.rs

Istočna Srbija dobila je svoj Regionalni brend – „Balcanica Superior“, a tim povodom u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru dodeljeni su sertifikati kompanijama koje su ispunile kriterijume. Nagrađene kompanije imaju sada prestižni status „Serifikovani partner“.

Sertifikate su dobili: „Timomed“ iz Knjaževca, Vinarija „Raj“ iz Negotina, „Adonis“ iz Sokobanje, Vinarija „Matalj“ iz Negotina, Hotel „Albo“ iz Bora, restoran „Župan“ iz Sokobanje, „MDS“ iz Knjaževca, etno selo „Gostoljublje“ iz Sikola kod Negotina, SCS „Plus“ iz Knjaževca, kao i „Frutimo“ iz Petruše kod Knjaževca.

Posebno priznanje za podršku u procesu uspostavljanja regionalnog brenda uručeno je i Džonu Galageru, vođi tima programa „Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji (PRRR)“ koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, koja je organizovala celokupni program brendiranja, Vladan Jeremić rekao je da će brend omogućiti firmama koje su ga dobile da budu vidljivije i uspešnije na tršištu.

„Nastavljamo da radimo zajedno na promociji. Očekuje nas zajednički nastup u Krajovi na Sajmu turizma marta naredne godine, potom kreće promocija na Regionalnoj turističkoj web platformi „Visit East Serbia“, između ostalog planiramo do kraja godine da otvorimo i prvi kutak „Balcanice Superior“ u hotelu „Stara planina“. Planovi su veliki, a mi ćemo ih svi zajedno ostvariti“, istakao je Vladan Jeremić, direktor RARIS-a.

Vladan Jeremić, direktor RARIS-a; FOTO: www.timokpress.rs

Status „Serifikovani partner“ mogu da koriste kompanije koje pružaju uslugu smeštaja i pripremanja hrane ili imaju proizvode sa jasnim regionalnim karakterom i koje ispunjavaju definisane kriterijume Regionalnog brenda.

„Balcanica Superior“ je posebna vrsta oznake koju može da koristi više privrednih društava ili više preduzetnika, lica, pod nadzorom vlansika žiga, a to je u ovom slučaju RARIS. Ovaj brend garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge, kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije.

Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije, koji korisnicima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu.

FOTO: www.timokpress.rs