NSZ raspisao 12 poziva za zapošljavanje

1509
0
internet
Foto ilustracija: Pixabay

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 12 javnih poziva i konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima prilika da se zaposle ponuđena za 20.165 nezaposlenih lica, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom.

Kako je saopšteno iz NSZ, za te namene opredeljeno je 6,5 milijardi dinara.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra 2022. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2022. godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 31. marta 2022. godine, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 15. marta 2022. godine.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www.nsz.gov.rs, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.