Naslovna Ekonomija Objavljen javni poziv lokalnim samoupravama za zamenu stolarije

Objavljen javni poziv lokalnim samoupravama za zamenu stolarije

166
Prozor, starica
Foto ilustracija: Pixabay

Ministarstvo rudarstva i energetike danas je objavilo novi javni poziv za dodelu subvencija za unapređenje energetske efikasnosti, za šta je obezbeđeno 250 mil EUR, piše portal eKapija.

Ministarka Zorana Mihajlović je, gostujući na Televiziji К1, objasnila da će javni poziv, za koji mogu da se prijave sve jedinice lokalne samouprave, trajati narednih 15 dana.

„Objavili smo javni poziv za opštine i gradove sa kojima ćemo zajedno sprovoditi projekat zamene stolarije. Nakon toga će sve jedinice lokalne samouprave raspisivati pozive ka kompanijama i građanima“ – precizirala je ona.

Prema njenim rečima, za ovu godinu je obezbeđeno 250 mil EUR za subvencije za zamenu stolarije, odnosno postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i za postavljanje solarnih panela.

Mihajlović je istakla da je prvi projekat pokazao da su građani zainteresovani za ovaj vid subvencija, i poručila da će Ministarstvo obezbediti više novca za devastirane opštine i socijalno ugrožene građane.

„Novitet je da će Ministarstvo umesto sa 50% učestvovati sa 70% u najnerazvijenijim, odnosno devastiranim opštinama. Razgovaramo i sa centrima za socijalni rad i naći ćemo način da pomognemo socijalno ugroženim domaćinstvima da mogu da učestvuju u projektu“ – poručila je ministarka.

- mesto za reklamu -
IZVORe Kapija